Sütés, főzés..ÉG A KONYHA!!!

Ma reggel támadt világ megváló ötletem ami pedig az, hogy sütni fogunk!!! Először is kell valami recept...Eper !! Epres süti!!! Bár ilyenkor ki talál epret?? Úgyhogy azt be lehet valami gyümölccsel helyettesíteni. Először is nézzük meg a hozzávalókat:
-Díszítéshez:

  • Eper
  • Zselatin (boltokban kapható)


-Krémhez:

  • 10 dkg Rama                                                    
  • Cukor vagy édesítőszer
  • 5 dl tej
  • 1 csomag eper ízű pudingpor
  •  (sütőpapír)
  • 1 csipet só
  • 2 ek kakaópor (ek-evőkanál)
  • 5 púpos ek teljes kiőrlésű liszt
  • 5 ek cukor
  • 5 tojás

Miután végre összegyűjtögettük az összetevőket egy kis előkészülettel neki is kell kezdeni a finom epres pudingos szelethez!!! Először is a tésztához válaszuk szét a tojásokat. Majd a fehérjéből egy csipet sóval verjünk habot. A tojások sárgáját a cukorral keverjük sima krémmé. Ehhez adjuk a teljes kiőrlésű lisztet. Végül a habot keverjük a tésztához óvatos mozdulatokkal. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbáig) körülbelül 10-15 perc. Amikor készen van még melegen távolítsuk el a sütőpapírt (mossuk ki a tepsit, alaposan törüljük meg, majd a kihűlt tésztát rakjuk vissza a tepsibe.) A pudinghoz 1 dl tejben keverjük el a pudingport. A többi tejet forraljuk fel valamelyik édesítővel, (ek cukor helyettesíthető 1 fél csipet édesítőporral) majd sűrítsük be a pudingos tejjel. A végén még forrón keverjük el benne a Ramát is. Ettől lágyabb és krémesebb lesz a krém. A kihűlt pudingos krémet kenjük rá a tésztára. A pudingra halmozzuk rá a szép sorjában szeletekre vágott epret, amit zselatinnal borítsunk be. Tegyük be í hütőbe és hadjuk amíg teljesen össze nem áll a krém. +Tálaláskor vágjuk le szépen a sütemény széleit, hogy aztán szép egyforma kockákra tudjuk szeletelni. Jó étvágyat kívánok a sütihez!!! :)

TIPP: A zselatinra amikor még nem teljesen merevedett meg szórhatunk dr.otkeres dekorcukrokat, így tehetjük színesebbé a sütinket!

ÉLJ SZÍNESEN!
Holdacska

Megjegyzések